etusivu . ........I...... taustaa...... I..... konsertit.... I..... lehdistölle...... I..... yhteystiedot..

e ...........Rossinin Matka Reimsiin, Suomen Kansallisooppera, Corinna: ...................Dilbér, Delia: Heli Närhi, Don Alvaro: Petteri Salomaa,
............................... Madama Cortese: Ritva-Liisa Korhonen


Taustaa

Heli Närhi on opiskellut laulua Helsingin Konservatoriossa
sekä useiden kotimaisten ja ulkomaisten laulupedagogien johdolla. Hän on opiskellut myös Moskovan Teatteritaiteen Akatemiassa musiikkiteatterilinjalla.

Heli Närhi on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan kuoroon ja laulanut lukuisia solistirooleja Suomen Kansallisoopperassa kuten esim. Kerttu (Humperdinck: Hannu ja Kerttu), Belinda (Purcell: Dido ja Aeneas), Ksenia (Musorgski: Boris Godunov), Telbaldo (Verdi: Don Carlos)
ja Annina (Verdi: La Traviata) ja Delia (Rossini: Matka Reimsiin) sekä lukuisia pienempiä rooleja. Heli Närhi on laulanut naispääroolin Donizettin Rykmentin tyttäressä (Marie) Tampereen Oopperassa sekä Lemmenjuomassa (Adina) Kotkan Oopperassa. Muista oopperarooleista mainittakoon Oskar Verdin Naamiohuvit (Hartola), sekä Marie Tynkkysen kansanooppera Runeberg (Saarijärvi).

Heli Närhi on ollut kiinnitettynä Svenska Teateriin Märtan rooliin Benny Andersonin ja Björn Ulvaeuksen musikaalissa Kristina från Duvemåla (2012-2013)

Hänen konserttiohjelmistoonsa kuuluu mm. Pergolesin Stabat Mater, Bachin Matteus- ja Johannespassio, Jouluoratorio sekä Mozartin Exsultate, jubilate, jonka hän on esittänyt mm. Tampereen Kaupunginorkesterin kanssa samoin kuin Mahlerin 4. sinfonian sopraanosoolo. Ohjelmistossa on myös hengellisiä lauluja, negrospirituaaleja, kotimaista ja ulkomaista laulukirjallisuutta, operettia, musikaalia, viihdesävelmiä.


............
.........
 

Päivitetty 10.03.2015, Copyright Heli Närhi, web-design: Favera, Heli Närhen muotokuvat: Joonas Kojonen